Posts

Posts uit oktober, 2024 tonen

Beestig natuurpad in het bos

Afbeelding
We volgden een gids op een beestig natuurpad in het Sterrebos. We leerden over lieveheersbeestjes, slakken, wormen, kikkers, ... . Gezellig samen picknicken onder een stralende herfstzon. Na het ontdekken en stappen in het bos leefden we ons uit op het speelplein. Ook de juf van de regenboogklas was erbij, dankjewel juf Lore voor de begeleiding. De gevonden kriebeldieren mogen mee naar de klas in ons terrarium. We beleefden een hele mooie dag samen! Moe, maar tevreden terug naar huis. Dankjewel aan de bereidwillige chauffeurs!  

Thema kleuren en emoties met het kleurenmonster

Afbeelding
  Verwondering bij het mooie resultaat van het knikkerschilderen en de afdruk ervan. We zoeken voorwerpen in de klas in een bepaalde kleur. Creatie van een kleurenmonster taalblik. Gezellig samen een kleurenmonster met Clics maken. Kleurenmonster in de war geschilderd met waterverf.   Gezellig samenspelen. Woordkaarten op de juiste plaats leggen door het beluisteren van de ingesproken woorden in de woordenschatmuur. Emotieparcours: uitbeelden van de juiste emotie bij de emotiemannetjes. Rol de dobbelsteen spel. Zoek het juiste gevoel bij het kleurenmonster. Knikkerschilderen + monoprint als basis voor het taalblik.

Jarig in september

Afbeelding
Gelukkige verjaardag L.! 4 kaarsjes op de taart uitblazen! Lievelingsspeelgoed tonen aan de andere kleuters. Bellen blazen en vangen is altijd leuk.